Az álmennyezetek hasznos funkciójukon kívül a belső terek dekorálására is lehetőséget kínálnak. Ha ez is célként szerepel a kialakítás során, érdemes egyedi megoldások után nézni.

Egy jól kiválasztott, megtervezett és professzionálisan kivitelezett álmennyezettel nem csupán a mennyezet esetleges hibáit, egyenetlenségeit takarhatjuk el, látványossá is tehetjük a belső teret.

Legyen szó irodáról, bármilyen közösségi térről, vagy egy lakásról, ez az egyik legjobb és leggyorsabb módja az enteriőr átalakításának, hiszen az álmennyezetnek térszervező szerepe is van: elválaszt egymástól különböző funkciójú részeket.

Gipszkarton álmennyezet

Gipszkarton álmennyezet

Az álmennyezetnek mindenképpen könnyű anyagot válasszunk, de nyugodtan gondolkodjunk a megszokott gipszkartonon tú. Igaz, hogy a gipszkartonból is számtalan méret és forma kiszabása lehetséges, de használhatunk fát, fémet, plexit, üveget vagy textilt is. Egy álmennyezet felszerelése nem jár túl sok felfordulással és piszokkal, már csak ezért is megéri alkalmazni, ha gyorsan szeretnénk látványos eredményt.

Gipszkarton álmennyezet

Gipszkarton álmennyezet

Gipszkarton álmennyezet

20170929 almennyezet es design6

További hasznos tartalmak a témában:
http://www.pruszynski.hu/